Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tadjikistanul anunță crearea unei unități de poliție pentru protecția turiștilor, în urma atacului de duminică

tADJIKISTAN

Autorităţile din Tadjikistan au anunţat miercuri crearea unei unităţi de poliţie însărcinată cu protejarea turiştilor după atacul din această ţară din Asia Centrală în care patru turişti occidentali au fost asasinaţi şi care a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează AFP, preluată de Agerpres.

Şapte turişti străini pe biciclete au fost loviţi duminică de o maşină şi atacaţi de bărbaţi înarmaţi în regiunea Danghara din sudul Tadjikistanului, la 150 km sud de capitala Duşanbe. Doi americani, un elveţian şi un olandez şi-au pierdut viaţa în acest atac, în timp ce un alt elveţian şi un olandez au fost răniţi. Al şaptelea turist, un francez aflat în coada grupului, a scăpat nevătămat şi a fost interogat de poliţie.

Preşedintele tadjik Emomali Rakhmon a ordonat miercuri crearea unei noi unităţi de poliţie însărcinată cu 'protejarea ordinii publice şi asigurarea securităţii turiştilor', a precizat mass-media publică.

Atacul a survenit în condiţiile în care Tadjikistanul, cu peisaje uimitoare cu munţi înalţi şi deşerturi, încearcă să-şi dezvolte sectorul turismului, aflat încă la început. Ţara a declarat 2018 drept 'anul turismului', iar funcţionarii au fost avertizaţi că vor fi concediaţi şi consideraţi 'trădători' dacă vor cere mită de la vizitatori.

În 2016, Tadjikistanul a introdus un sistem simplificat de viză electronică pentru cetăţenii din 80 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.