Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tadjikistanul lansează campania de vaccinare anti-Covid-19

tADJIKISTAN

Tadjikistanul, care a afirmat la sfârşitul lui ianuarie că a învins pandemia de coronavirus şi nu a înregistrat oficial niciun nou caz de atunci, a demarat luni campania de vaccinare, potrivit unui decret publicat pe site-ul preşedinţiei de la Duşanbe, notează AFP preluat de agerpres.

Semnat de preşedintele Emomali Rahmon, decretul ordonă autorităţilor "să procedeze din 22 martie la vaccinarea în etape împotriva COVID-19 în rândul grupurilor vulnerabile".

Decretul nu oferă mai multe detalii şi nici nu indică ce categorii ale populaţiei sunt considerate vulnerabile.

Nu este specificat ce vaccin este utilizat, dar Tadjikistanul a primit la 9 martie 192.000 de doze de vaccin AstraZeneca ca parte a dispozitivului Covax creat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru cele mai sărace ţări.

În total, aproape 630.000 de doze trebuie trimise în această ţară cu 9,5 milioane de locuitori, Ministerul Sănătăţii confirmând săptămâna trecută intenţia sa de a folosi AstraZeneca în pofida controverselor din unele ţări cu privire la siguranţa sa.

Citat în acelaşi comunicat al ministerului, viceministrul sănătăţii Samariddin Alizoda a informat că sunt în curs negocieri cu alte ţări, printre care Rusia şi China.

La sfârşitul lunii ianuarie, Emomali Rahmon a afirmat că pandemia de coronavirus s-a încheiat în ţară. Bilanţul, neschimbat la acea dată de trei săptămâni, raportase 13.308 de contaminări pentru 90 de decese de la începutul pandemiei şi a rămas acelaşi de atunci.

Guvernul tadjik nu a raportat primele sale cazuri de COVID-19 decât la 30 aprilie 2020, chiar înainte de sosirea unei delegaţii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care urma să efectueze o inspecţie, în timp ce Tadjikistanul susţinea că a fost scutit de molima care se răspândea peste tot în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.