Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăierea ilegală a pomilor de Crăciun în vizorul Poliției

padure lemne defrisari

Poliţiştii au constatat 110 infracţiuni prevăzute în Codul Silvic, au confiscat 583 de metri cubi de material lemnos precum şi 475 de pomi de Crăciun şi peste 1.500 de kilograme de cetină de brad şi molid. 

"În perioada 15 - 24 noiembrie, poliţiştii au constatat, la nivel naţional, 110 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, au aplicat 2.174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.256.000 de lei şi au confiscat 583 de mc. de material lemnos, în valoare totală de 303.000 lei, 475 de pomi de Crăciun şi 1.595 de kg. de cetină de brad/molid. (...) Premergător sărbătorilor de iarnă, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite îndreptate împotriva fondului forestier naţional, în special a celor de tăiere, transport, prelucrare şi comercializare a speciilor tinere de arborete de răşinoase (brad şi molid), valorificate sub forma pomilor de Crăciun", informează IGPR într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Crima ORIBILĂ în ajun de Ziua Naționala: Mamă UCISĂ în fața celor 3 copii ai săi


Potrivit sursei citate, echipele de control acţionează în zonele şi pe traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere şi pe drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase şi în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare. 

Mai mult de jumătate din pomii de Crăciun confiscaţi, 255 de brazi, au fost găsiţi la sediul unei firme comerciale din Brăila. Aceştia erau deţinuţi fără documente de provenienţă. 

În cadrul acestei acţiuni au fost reţinuţi doi bărbaţi din comuna Soveja pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos, iar faţă de administratorul societăţii din municipiul Brăila, poliţiştii continuă cercetările pentru complicitate la tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos. 

IGPR menţionează că încălcarea legislaţiei silvice care reglementează expedierea, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun constituie contravenţii silvice prevăzute în legislaţie, iar cuantumul amenzilor este cuprins între 5.000 şi 10.000 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară a confiscării pomilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.