Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Doksuri: Zeci de mii de persoane au fost evacuate la Beijing din cauza ploilor abundente

fr.de
taifun uragan furtuna

Taifunul Doksuri: Zeci de mii de persoane au fost evacuate la Beijing din cauza ploilor abundente

Zeci de mii de persoane au fost evacuate din locuinţe la Beijing după ce taifunul Doksuri a generat ploi abundente asupra oraşului şi a condus la suspendarea a sute de zboruri luni, potrivit postului public CCTV, relatează Reuters, informează Agerpres.

Doksuri este una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit China în ultimii ani, provocând inundaţii grave la sfârşitul săptămânii trecute în provincia Fujian din sudul ţării, unde sute de mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Ploile abundente au continuat să cadă în capitală, precum şi în Hebei, Tianjin şi estul Shanxi, a anunţat Administraţia de Meteorologie din China.

Pe parcursul lunilor iunie şi iulie, cantitatea totală de precipitaţii a fost de 306,8 mm în Beijing, cu 21% mai mult decât media pentru aceleaşi luni în care se abat furtunile de vară, a informat presa chineză. Cantitatea de precipitaţii a fost cu 10% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Autorităţile au menţinut codul roşu de precipitaţii pentru această zonă.

Peste 31.000 de persoane au fost evacuate din locuinţe la Beijing, activitatea pe mai bine de 4.000 de şantiere a fost oprită, aproape 20.000 de clădiri au fost verificate pentru daune, iar mai multe zone din oraş au fost închise, a informat presa chineză.

Cele două aeroporturi din capitală au anulat peste 180 de zboruri luni dimineaţă, alte câte sute de curse suferind întârzieri, potrivit aplicaţiei de monitorizare a zborurilor Flight Master.

Autorităţile feroviare au trimis angajaţi pentru a distribui alimente şi apă pasagerilor trenurilor care au rămas blocate în cursul nopţii din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.