Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Kammuri care va lovi Filipine pune oamenii pe drumuri - Măsurile de ultimă oră a autorităţilor

Taifunul Hagibis

Autorităţile din Filipine au început duminică procesul de evacuare a mai multor mii de persoane aflate în calea puternicului taifun Kammuri, format în Oceanul Pacific, transmite AFP, citată de NEWS.ro.

Taifunul Kammuri, însoţit de viteze ale vântului de 140 de kilometri la oră şi de rafale de până la 170 de kilometri la oră, a atins încă de sâmbătă Filipinele, însă este aşteptat să lovească cu maximum de forţă arhipelagul luni seară sau marţi dimineaţă.

Majoritatea persoanelor evacuate trăiesc în zonele joase, de coastă, ce sunt în mod deosebit vulnerabile la inundaţiile şi alunecările de teren ce pot fi provocate de precipitaţiile puternice ce însoţesc furtuna.

În anumite localităţi şcolile au fost închise, iar oamenii nu vor mai merge la muncă luni şi marţi. De asemenea, taifunul Kammuri afectează şi desfăşurarea Jocurilor Asiei de Sud-Est, competiţie sportivă organizată de Filipine şi la care participă 8.750 de atleţi.

Filipine se confruntă anual, în medie, cu douăzeci de cicloane, ce provoacă inundaţii, alunecări de teren şi alte catastrofe.

Unul dintre cele mai puternice taifunuri recente a fost Haiyan, care a lovit ţara în noiembrie 2013, ucigând peste 6.300 de oameni şi provocând strămutarea a peste 4 milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.