Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Pakhar a lovit sudul Chinei, la doar câteva zilei după Hato

taifun, nesat

Pakhar, cel de-al 14-lea taifun produs în acest an în China, a lovit duminică, în jurul orei 9.00 oraşul Taishan din provincia Guangdong aflată în sudul ţării provocând ploi torenţiale şi rafale de vânt de 33 de metri pe secundă, informează agenţiile Xinhua şi Reuters, scrie agerpres.ro.

Furtuna a adus, duminică, rafale puternice, de până la 110 km pe oră şi ploi torenţiale în Hong Kong şi Macao, la doar câteva zile după ce Hato, unul dintre cele mai puternice taifunuri înregistrate până acum a provocat decesul a cel puţin zece persoane, inundaţii şi pagube serioase. 

Potrivit agenţiei EFE, o persoană a murit în Hong Kong ca urmare a taifunului Pakhar. Acesta conducea o camionetă şi a fost ucis într-un accident cauzat de fenomenul meteorologic. Taifunul a determinat, de asemenea, blocarea pe pistă a cincizeci de aeronave, iar aproximativ 300 de zboruri au fost anulate sau amânate. 

Cele două oraşe au scăzut nivelul de alertă la 3 după ce Pakhar s-a deplasat către Taishan. 

Pakhar a lovit această provincie la scurt timp după taifunul Hato a afectat miercuri Zhuhai, la circa 80 km distanţă de Taishan. Centrul de meteoologie din Zhuhai a avertizat că oraşul va fi afectat duminică de rafale puternice de vânt. 

Începând de duminică mai multe companii, agenţii guvernamentale, şcoli şi locuri publice din Taishan au fost închise. 

Centrul Naţional de Meteorologie din China a anunţat că Pakhar urmează să se deplaseze către nord-vest şi va ajunge duminică seară în Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang, însă îşi va pierde din intensitate. 

Agenţia a prognozat că provinciile Guangdong, Fujian şi Hainan, dar şi Guangxi se vor confrunta cu ploi torenţiale de duminică până luni după-amiaza. 

Autorităţile locale maritime din Hainan au suspendat circulaţia feriboturilor din această provincie, iar ieşirea în larg a 24.124 de vase de pescuit a fost interzisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.