Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Vamco - Mii de oameni și-au părăsit casele în centrul Vietnamului

getty
vietnam, inundatii

Mii de persoane şi-au părăsit sâmbătă casele la apropierea taifunului Vamco, care se îndreaptă spre regiunile din centrul Vietnamului, vitregite deja de mai multe furtuni în cursul ultimelor săptămâni, informează AFP potrivit Agerpres.

Aeroporturile au fost închise iar accesul la plaje şi pescuitul au fost interzise, în condiţiile în care taifunul însoţit de rafale de vânt de 100 de km/h urmează să atingă uscatul duminică în apropierea fostei capitalei imperiale Hue.

Evacuările au fost decretate în patru provincii centrale, potrivit autorităţii de gestionare a catastrofelor, în timp ce alte sute de mii de persoane ar putea fi evacuate în restul ţării.

Citește și: Date de ULTIMĂ ORĂ de la INS: Economia României, scădere RECORD


Centrul Vietnamului a fost afectat de o serie de furtuni în cursul ultimelor şase săptămâni, provocând inundaţii şi alunecări de teren care s-au soldat cu 159 de morţi, în timp ce alte 70 de persoane sunt date dispărute, potrivit autorităţilor.

În urma acestor calamităţi, peste 400.000 de case au fost distruse sau avariate, potrivit Crucii Roşii şi Semilunei Roşii.

Drumurile au fost inundate iar podurile au fost luate de ape, în timp ce furnizarea curentului electric a fost perturbată, ameninţând securitatea alimentară a 150.000 de persoane, potrivit surselor.

Regiuni din centrul ţării au fost devastate de ploi torenţiale în luna octombrie după ce două furtuni s-au abătut asupra coastei centrale a Vietnamului. Precipitaţiile torenţiale au provocat zeci de morţi şi au inundat aproape 150.000 de locuinţe şi 244 de şcoli din regiune.

Vietnamul este afectat frecvent de catastrofe naturale în timpul sezonului ploilor, între lunile iunie şi noiembrie, mai ales în regiunile din centru şi de coastă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.