Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea continuă în jurul Taiwanului: 'Chinezii au survolat cu 21 de avioane și cinci nave de luptă în jurul insulei'

focustaiwan.tw
F-16, Taiwan, avioane de luptă

Ministerul Apărării din Taiwan a anunțat că 21 de avioane și cinci nave chineze au fost detectate miercuri în jurul Taiwanului, Beijingul continuând activitățile militare în apropierea insulei, relatează Reuters.

Acesta a adăugat că cinci avioane au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, care în mod normal acționează ca o barieră neoficială între cele două părți.

Beijingul a desfăşurat exerciţii aeriene şi maritime mai multe zile în Strâmtoarea Taiwan în această lună, în legătură cu vizita în insulă la începutul lunii august a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, urmată două săptămâni mai târziu de cea a unei delegaţii a Congresului.

De cealaltă parte, Taiwanul şi-a prezentat miercuri cel mai avansat avion de luptă, F-16V, de fabricaţie americană şi echipat cu rachete, într-o rară demonstraţie nocturnă după manevrele militare fără precedent ale Chinei în largul coastelor sale, relatează France Presse.

Taiwanul a efectuat propriile manevre pentru a simula apărarea împotriva unei invazii a Chinei. Miercuri, un avion de luptă F-16V - o versiune îmbunătăţită şi mult mai sofisticată a altor F-16, care datează din anii 1990 - a fost încărcată cu o rachetă antinavă de fabricaţie americană, ca parte a unui exerciţiu de "pregătire pentru luptă" la o bază aeriană din comitatul Hualien, în estul teritoriului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.