Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul a acuzat Nicaragua de 'confiscarea' ambasadei de la Managua

Operation World
Taiwan

Taiwanul a acuzat joi Nicaragua de "confiscarea" ambasadei de la Managua, pe care ar intenţiona să o transfere Chinei, informează AFP.

Nicaragua şi-a întrerupt în urmă cu trei săptămâni relaţiile diplomatice cu Taiwanul şi a recunoscut "o singură China", cu capitala la Beijing.

"Taiwanul va începe procedurile juridice internaţionale corespunzătoare pentru a-şi proteja bunurile diplomatice şi pentru a se asigura că Nicaragua este făcută răspunzătoare pentru actul său ilicit internaţional", a comunicat Ministerul de Externe de la Taipei.

Diplomaţia taiwaneză consideră confiscarea ca "parte a intenţiei explicite şi agresive a Chinei de a anexa Taiwanul, ceea ce contravine grav regulilor internaţionale şi afectează pacea şi stabilitatea regionale".

După decizia luată de Nicaragua în 10 decembrie, Taiwanul mai este recunoscut ca stat separat doar de 14 ţări.

Guvernul de la Managua este al optulea care a înlocuit Taipeiul cu Beijingul în relaţiile diplomatice de la începutul mandatului preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen, în 2016, potrivit Agerpres.ro.

China consideră că Taiwanul este o provincie chineză şi şi-a intensificat presiunile pentru izolarea pe plan internaţional a insulei cu regim democratic, separat de cel de la Beijing din 1949.

Beijingul nu a exclus niciodată recurgerea la forţă pentru a-şi impune suveranitatea asupra Taiwanului, iar în ultimele luni aviaţia chineză a efectuat mai multe incursiuni în zona de identificare a apărării taiwaneze. Peste 940 de avioane ale Chinei au intrat în spaţiul aerian respectiv anul acesta, faţă de 380 anul trecut, conform datelor de la Taipei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.