Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul a formulat o solicitare oficială pentru a se alătura Parteneriatului Trans-Pacific

Operation World
Taiwan

Taiwanul a formulat o solicitare oficială pentru a se alătura Parteneriatului Trans-Pacific (CPTPP), la mai puţin de o săptămână după ce Administraţia Chinei a depus o cerere similară, relatează Agenţia oficială de presă de la Taipei, citată de Reuters.

Ministrul taiwanez al Economiei, Wang Mei-Hua, a confirmat că Administraţia de la Taipei a depus o solicitare formală pentru aderarea la Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP).

Săptămâna trecută, Wang Mei-Hua exprimase preocupare privind solicitarea depusă "în mod brusc" de către China pentru aderarea la CPTPP, exprimând speranţa că nu va fi afectată cererea Taiwanului, informează Mediafax.ro.

Fosta Administraţie Donald Trump a decis în 2017 retragerea SUA din planul de creare a Parteneriatului Trans-Pacific, care era considerat la acea vreme un proiect comercial pentru contracararea influenţei Chinei. Noul proiect, Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), include Canada, Australia, Brunei, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.

Taiwanul este considerat teritoriul al Chinei, dar Administraţia de la Taipei acţionează în mod autonom şi susţine independenţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.