Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul avertizează China: 'Nu este loc pentru compromis'

China Taiwan

Lidera taiwaneză Tsai Ing-wen a avertizat Beijingul că insula nu va ceda în ceea ce priveşte modul său de viaţă democratic, potrivit unui discurs rostit luni cu prilejul Zilei Naţionale a Taiwanului, relatează AFP, conform AGERPRES.

"Cel mai larg consens între poporul taiwanez şi diferitele noastre partide politice este că trebuie să ne apăram suveranitatea naţională şi modul nostru de viaţă liber şi democratic", a declarat ea, subliniind: "în acest punct, nu lăsam loc pentru compromis".

În discursul său rostit de Ziua Naţională, lidera taiwaneză a făcut o paralelă cu invazia Ucrainei de către Rusia, care a stârnit îngrijorări în Taiwan cu privire la o tentativă de invazie similară de către Beijing. Ea a comparat conflictul din Ucraina cu obiectivul chinez de a prelua într-o zi controlul asupra Taiwanului.

"Nu putem să ignorăm absolut riscurile pe care aceste expansiuni militare le prezintă pentru ordinea mondială liberă şi democratică. Aceste evoluţii sunt inextricabil legate de Taiwan", a subliniat Tsai Ing-wen.

Cei 23 de milioane de locuitori ai Taiwanului trăiesc sub ameninţarea constantă a unei invadări de către Beijing, care consideră insula ca parte a teritoriului său ce urmează să fie recucerit într-o zi, şi dacă va fi necesar cu forţa, menţionează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.