Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul condamnă incidentul cu balonul chinez ca fiind inacceptabil pentru comunitatea internațională civilizată

informateca.ro
balon spionaj

Taiwanul a anunţat că incidentul cu balonul chinez „nu ar trebui să fie tolerat de comunitatea internaţională civilizată”, relatează CNN. „Asemenea acţiuni ale guvernului Partidului Comunist Chinez contravin dreptului internaţional, încalcă spaţiul aerian al altor ţări şi încalcă suveranitatea acestora”, a declarat Ministerul de Externe din Taiwan într-un comunicat, potrivit news.ro.

Acesta a cerut guvernului Chinei să „înceteze imediat un astfel de comportament care invadează alte ţări şi provoacă instabilitate regională”.

China – care insistă că balonul era o navă de cercetare civilă – şi-a exprimat „nemulţumirea şi protestul puternic” faţă de decizia Washingtonului de a doborî balonul, declarând că „reacţionează excesiv” şi „încălcă grav practica internaţională”.

Au trecut prin experiențe similare

Taiwanul are experienţă cu baloanele din China care survolează teritoriul său. În septembrie 2021 şi în februarie 2022, Ministerul Apărării Naţionale din Taiwan a declarat că baloanele despre care se credea că sunt folosite pentru „observări meteorologice” au zburat deasupra insulei. Nu este clar dacă acele baloane au fost de acelaşi tip cu cel doborât de avioanele de luptă americane sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.