Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul critică guvernul bolivian pentru un mesaj de compasiune faţă de victimele cutremurului adresat Chinei

theguardian.com
cutremur taiwan

Taiwanul a calificat guvernul bolivian drept "patetic" pentru un mesaj de compasiune pentru victimele recentului cutremur ce a zguduit insula, întrucât mesajul a fost transmis Chinei, relatează BBC preluat de Rador Radio România.

Ministrul de externe taiwanez a acuzat Bolivia de faptul că se comportă precum o "marionetă" a Beijingului. China revendică Taiwanul drept parte a teritoriului său şi insistă ca alte state să accepte această poziţie.

Miercuri, Taiwan a fost lovit de cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani. Un seism cu magnitudinea de 7,5 grade care a zguduit coasta estică a insulei. A fost urmat de 130 de replici. Nouă oameni au murit și peste 900 sunt răniți după ce zeci de clădiri s-au prăbușit.

Este cel mai puternic seism din ultimii 25 de ani din Taiwan 2. Spitalele din Taipei funcționează normal, în ciuda faptului că au fost avariate de cutremur, au anunțat autoritățile. Cel puțin șapte spitale din oraș au suferit daune importante, cum sunt, „pereți crăpați, tavane căzute, și pene de curent”.

Oamenii din Taiwan s-au pregătit timp de 25 de ani pentru un astfel de seism. Echipele de salvare continuă căutările sub clădirile prăbușite. Este o situație tragică, iar autoritățile depun eforturi pentru a ajuta victimele și a gestiona consecințele acestui cutremur devastator.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.