Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul nu a fost niciodată şi nu va fi vreodată o ţară (oficial chinez)

Operation World
Taiwan

Oficiul pentru Afacerile Taiwanului din cadrul Consiliului de Stat al Chinei (executivul) a transmis miercuri că ''Taiwanul nu a fost niciodată şi nu va fi vreodată o ţară'' şi că ''încurajarea separatismului contravine tendinţelor istorice'', informează EFE, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă oficial, purtătoarea de cuvânt a oficiului menţionat, Zhu Fengliang, a apreciat că demersurile Taiwanului în favoarea independenţei ''sunt contrare voinţei întregului popor chinez'' şi ''afectează interesele tuturor compatrioţilor din ambele părţi ale Strâmtorii Taiwan''.

Luna trecută, noul lider al Partidului Democrat Progresist (PDP, la guvernare la Taipei), Lai Ching-te, a declarat că Taiwanul ''este deja o ţară suverană şi independentă'' şi că, sub conducerea sa, teritoriul ''îşi va menţine actualul 'statu quo'''.

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, şi-a prezentat în noiembrie trecut demisia din fruntea partidului de guvernământ, la scurt timp după rezultatele proaste înregistrate la un scrutin local.

La acest scrutin, câştigătorul a fost Kuomintang (KMT), principalul partid de opoziţie din Taiwan, al cărui vicepreşedinte, Andrew Hsia, va vizita Beijingul săptămâna aceasta.

Partidul, care neagă că ar fi pro-Beijing, a fost în ultimii ani adeptul strângerii legăturilor cu China şi apără importanţa menţinerii unor linii de comunicaţie deschise cu China continentală, notează EFE.

Tensiunile dintre Taipei şi Beijing, constante de la sosirea la putere în 2016 a PDP, s-au acutizat vara trecută din cauza vizitei lui Nancy Pelosi, care era pe atunci preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, denunţată de autorităţile chineze care au calificat deplasarea oficialului american drept ''farsă'' şi ''trădare deplorabilă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.