Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Taiwanul nu este singur', declară lidera unei delegaţii de parlamentari britanici în vizită în insulă

Operation World
Taiwan

Lidera unei delegaţii de parlamentari britanici într-o vizită în Taiwan a declarat vineri că este dreptul democraţiilor să se angajeze în dialog, în timp ce grupul s-a întâlnit cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen pe fondul tensiunilor regionale, relatează DPA.

O delegaţie britanică condusă de parlamentara Alicia Kearns a sosit marţi în Taiwan pentru o vizită de cinci zile, prima a unei comisii parlamentare britanice în Taiwan după 2006, potrivit Agerpres.

Kearns a spus că Taiwanul a înflorit de la o democraţie în curs de dezvoltare la "una dintre cele mai puternice democraţii din lume", în timp ce lumea a alunecat spre autoritarism în ultimele două decenii şi este dreptul democraţiilor să se angajeze în dialog parlamentar.

"Ne bucurăm de o perspectivă mai globală şi îi recunoaştem şi salutăm pe partenerii noştri valoroşi din Indo-Pacific", i-a declarat Kearns lui Tsai, în timp ce i-a îndemnat pe aliaţi să se unească şi să salute participarea Taiwanului în mai multe organisme multinaţionale.

"Taiwanul are prieteni. Şi Taiwanul nu este singur", a mai declarat Kearns într-o conferinţă de presă când a fost întrebată cum va reacţiona Marea Britanie dacă China ar ataca Taiwanul, subliniind că obiectivul sprijinului britanic pentru Taiwan este prevenirea conflictelor.

Tsai a mulţumit legiuitorilor britanici aflaţi în vizită pentru "sprijinirea Taiwanului prin acţiuni" pe fondul tensiunilor regionale.

"Ţările democratice trebuie să fie mai unite ca niciodată în faţa expansiunii autoritare", a declarat Tsai delegaţiei aflate în vizită.

Ambasada Chinei în Marea Britanie a numit miercuri vizita o "încălcare flagrantă" a aşa-numitului principiu al unei singure Chine.

Taiwanul este o democraţie autoguvernată şi insula s-a considerat mult timp ca independentă. Beijingul respinge contactele oficiale între ţări şi Taiwan, considerând republica insulară democratică ca parte a Chinei. Tensiunile s-au intensificat în ultimele luni, aminteşte DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.