Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul permite reluarea mai multor zboruri directe către China

China Taiwan

Guvernul Taiwanului a anunţat joi că ar permite reluarea mai multor zboruri directe către China oprite din cauza pandemiei de COVID-19, într-un gest de bunăvoinţă politică faţă de Beijing, în ciuda intensificării tensiunilor militare, relatează Reuters, potrivit Agerpres

Taiwanul, pe care China îl consideră teritoriu propriu, permite în prezent zboruri directe către doar patru oraşe din China - Beijing, Shanghai, Chengdu şi Xiamen - dar înainte de pandemie multe oraşe chineze erau legate de insulă.

China a insistat ca Taiwanul să reia zborurile, îndemnând împotriva folosirii pandemiei ca scuză pentru amânări suplimentare.

Consiliul pentru Afaceri Continentale din Taiwan, care se ocupă de politica faţă de China, a anunţat că încă 10 oraşe ar putea avea zboruri regulate, inclusiv hub-urile economice Shenzhen, Guangzhou şi Nanjing, în timp ce zboruri charter vor fi permise către alte 13.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului, Chan Chih-hung, a declarat reporterilor că a luat în considerare solicitările Chinei cu privire la oraşele cu care ar trebui reluate zborurile directe şi a ales cele 10 oraşe pe baza concentraţiei mari de oameni de afaceri taiwanezi acolo.

"China a sugerat 26 de oraşe, pe care noi de asemenea le-am luat în considerare. Această măsură demonstrează cea mai sinceră bunăvoinţă a noastră", a spus el.

"Sperăm de asemenea ca pe baza acestor zboruri reluate să creştem treptat schimbul de gesturi de bunăvoinţă şi interacţiuni de cooperare de ambele părţi", a adăugat el.

Guvernul Taiwanului a încercat să reia interacţiunile cu China, în special schimburile interpersonale, de la ridicarea regulilor stricte de carantină la sfârşitul anului trecut, în timp ce preşedinta Tsai Ing-wen a spus că speră ca acest lucru să poată atenua tensiunile.

Cu toate acestea, China încă refuză să vorbească cu Tsai, considerând-o separatistă. Preşedinta spune că numai populaţia Taiwanului îşi poate decide viitorul şi contestă ferm pretenţiile de suveranitate ale Chinei.

Taiwanul şi China au început zboruri regulate directe reciproce în 2009, după lansarea zborurilor charter în 2003.

Înainte de aceasta, nu au existat zboruri directe din 1949, când guvernul învins al Republicii China a fugit în Taiwan la sfârşitul unui război civil cu comuniştii, în afară de deturnări ocazionale, majoritatea pasagerilor fiind nevoiţi să schimbe avionul în Hong Kong sau Macao.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.