Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul va coopera cu SUA pentru a descuraja ameninţările Chinei

Operation World
Taiwan

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen le-a transmis joi emisarilor preşedintelui american Joe Biden că Taiwanul va coopera cu SUA pentru a descuraja ameninţările reprezentate de activităţile militare chineze în regiune, relatează Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

O delegaţie americană, din care fac parte fostul senator Christopher Dodd şi foştii secretari de stat adjuncţi Richard Armitage şi James Steinberg, se află la Taipei într-o vizită menită să transmită angajamentul administraţiei Biden faţă de Taiwan şi democraţia sa.

Tsai le-a spus emisarilor americani că activităţile militare chineze ameninţă pacea şi stabilitatea regionale.

''Aceste acţiuni (ale Chinei, n.red.) schimbă statu quo-ul în Indo-Pacific şi ameninţă pacea şi stabilitatea regionale. Dorim să lucrăm cu ţări care împărtăşesc aceleaşi opinii, printre care Statele Unite, pentru a apăra împreună pacea şi stabilitatea în regiunea indo-pacifică şi a descuraja manevrele îndrăzneţe şi provocările'', a spus Tsai Ing-wen.

De partea sa, Chris Dodd a afirmat că administraţia Biden va fi ''prietenul de încredere'' al Taiwanului, va sprijini investiţiile insulei în autoapărare şi va adânci ceea ce el a numit ''relaţiile economice robuste''.

El a adăugat că parteneriatul dintre Washington şi Taipei este ''mai solid ca oricând'', iar vizita delegaţiei americane are scopul de a reafirma angajamentul preşedintelui Joe Biden faţă de Taiwan.

Aceasta este prima vizită a unei delegaţii americane în Taiwan după preluarea mandatului de preşedinte al SUA de către Joe Biden, în luna ianuarie.

Un număr record de avioane ale forţelor armate chineze, 25 în total, au pătruns luni în spaţiul aerian al Taiwanului, a anunţat guvernul său, a doua zi după un avertisment adresat Beijingului de către SUA pe tema insulei. Această incursiune a aviaţiei chineze, pentru a zecea zi la rând în această lună, a fost cea mai amplă din ultimul an, potrivit autorităţilor de la Taipei.

Taiwanul a semnalat incursiunile tot mai numeroase ale avioanelor chineze în zona sa aeriană de apărare, nu mai puţin de 380 în cursul anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.