Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul va testa împotriva Covid-19 persoanele venite din China

thetimes.co.uk
china covid

Taiwanul îi va testa împotriva COVID-19 pe cei care sosesc din China începând cu data de 1 ianuarie, ca reacţie în urma valului de infectări din a doua economie a lumii, a anunţat miercuri Guvernul din Taipei, alăturându-se astfel mai multor ţări care şi-au intensificat controalele impuse turiştilor veniţi din această ţară, informează Reuters.

Centrul pentru controlul epidemiilor din Taiwan a anunţat că toţi pasagerii care vin cu zboruri directe din China, precum şi cu vaporul pe două insule din apropierea ţărmului, vor trebui să facă teste PCR la sosire, potrivit Agerpres.

Guvernul local va efectua secvenţieri genetice ale virusului pentru persoanele venite din China şi care sunt testate pozitiv, pentru a monitoriza astfel noile variante ale coronavirusului, potrivit unui comunicat.

Aceste măsuri, care vor fi implementate până la sfârşitul lunii ianuarie, nu îi vizează pe pasagerii care vor veni din Hong Kong şi din Macao, a precizat acelaşi centru.

Persoanele testate pozitiv vor putea să se izoleze la domiciliu.

Majoritatea celor afectaţi de aceste măsuri vor fi cetăţeni taiwanezi care locuiesc şi lucrează în China, partenerii lor de viaţă şi copiii lor, întrucât Beijingul le-a interzis turiştilor chinezi să mai viziteze insula Taiwan în 2019.

Mulţi dintre taiwanezii care locuiesc în China revin în mod tradiţional în Taiwan cu ocazia vacanţei de Anul Nou Lunar, ce va fi sărbătorit luna viitoare.

Printr-o schimbare abruptă a politicii sale de sănătate publică, China a început în această lună să renunţe la cel mai strict regim de lockdownuri anti-COVID-19 din lume şi la testarea în masă a populaţiei, plasându-şi astfel economia naţională, grav afectată de pandemie, pe drumul către o redeschidere completă începând de anul viitor.

Ridicarea restricţiilor, care s-a produs după proteste ample, înseamnă că maladia COVID-19 se răspândeşte de acum înainte în China în mare parte în manieră necontrolată şi infectează cel mai probabil milioane de oameni pe zi, potrivit unor experţi străini din domeniul sănătăţii.

După ce şi-a închis în mod eficient graniţele în faţa vizitatorilor pentru a controla pandemia de coronavirus şi după ce a implementat carantine stricte pentru toate persoanele intrate pe teritoriul său timp de aproape doi ani, Taiwanul s-a redeschis către lume în octombrie 2022 şi a pus capăt regimului de izolare obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.