Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii afgani ridică interdicţia asupra Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

talibani

Insurgenţii talibani au ridicat o interdicţie asupra activităţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în zonele pe care militanţii le controlează, a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei islamiste, renunţând la o poziţie care complica eforturile de eradicare a poliomielitei, relatează miercuri Reuters potrivit Agerpres

Talibanii au interzis în aprilie OMS şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, invocând "activităţile lor suspecte" din timpul campaniilor de vaccinare, ceea ce a ameninţat să adâncească una dintre cele mai grave crize umanitare din lume.

Organizaţia ONU efectua o campanie de vaccinare în Afganistan, una dintre cele doar cele trei ţări în care poliomielita este endemică.

"După înţelegerea neajunsurilor implicate şi după contacte constante şi întâlniri cu reprezentanţii noştri, OMS a primit permisiune pentru activităţile sale", a anunţat Zabihullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor, într-un comunicat.

În acest comunicat talibanii au garantat pentru siguranţa personalului OMS dar în acelaşi timp au pus condiţii pentru revenirea lui, inclusiv limitarea activităţilor la cele medicale, obţinerea acordului insurgenţilor pentru angajări şi efectuarea campaniilor de vaccinare în centre de sănătate.

OMS nu a răspuns unei solicitări de a comenta informaţia din partea Reuters.

Anterior în cursul lunii, talibanii au ridicat şi interdicţia asupra Crucii Roşii, care asigură sprijin medical în Afganistan de peste 30 de ani.

Organizaţiile care asigură ajutor medical în Afganistan subliniază că nu sunt de o parte sau de alta. Talibanii controlează sau îşi dispută peste jumătate din cele 410 districte din Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.