Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii au revendicat atentatul cu maşină-capcană ce a ucis 14 soldaţi la o bază militară din provincia Nangarhar

AP
talibani

Talibanii au revendicat responsabilitatea unui atentat cu maşină-capcană la o bază militară din provincia Nangarhar în estul Afganistanului care a ucis cel puţin 14 soldaţi sâmbătă, informează DPA.

Explozia din districtul Shirzad al provinciei a rănit alţi patru soldaţi, potrivit unui consilier local, Ajmal Omar, conform agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

Potrivit unui purtător de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, în total 50 de soldaţi se numără printre morţi şi răniţi.

Atât militanţii talibani, cât şi cei ai Statului Islamic sunt activi în provincie şi lansează ocazional atacuri la scară largă sau redusă împotriva forţelor de securitate.

În provincia centrală Wardak, ciocniri între poliţie şi miliţia unui comandant local au ucis şapte membri ai miliţiei, a anunţat vineri seară Ministerul de Interne afgan.

Violenţele au rănit alţi nouă membri ai miliţiei şi câţiva poliţişti.

Poliţia a arestat 68 de membri ai miliţiei care perturbau activităţile forţelor de ordine în districtul Behsood al provinciei, a declarat ministerul.

Cu toate acestea, un parlamentar local din Wardak, Mahdi Rasikh, a contrazis ministerul, afirmând că poliţia a deschis focul la o demonstraţie paşnică în districtul Behsood, omorând cel puţin 11 persoane şi rănind alte 20.

Ciocnirile - potrivit lui Rasikh - au izbucnit când şeful poliţiei a spus că va începe o operaţiune împotriva comandantului local, cunoscut ca Alipoor, din comunitatea etnică Hazara.

În altă parte, în provincia Kandahar (sud), o bombă plasată la marginea drumului a ucis trei civili în districtul Panjwaee al provinciei, a declarat poliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.