Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii au revendicat un atac cu maşină-capcană în capitala Afganistanului, în care au murit patru persoane

talibani

Talibanii au revendicat marţi responsabilitatea unui atentat cu maşină-capcană în apropierea unui complex puternic fortificat ce găzduieşte angajaţi şi companii străine în capitala Afganistanului, Kabul, care a ucis cel puţin patru persoane cu o zi înainte, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Peste 90 de persoane au fost rănite în atacul din apropierea complexului Green Village, ce găzduieşte mai multe companii internaţionale şi organizaţii de caritate, în estul Kabulului.

Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al militanţilor islamişti, a declarat că combatanţii talibani sunt responsabili pentru atacul în care, susţine el, au fost ucişi şi răniţi zeci de membri ai forţelor străine şi afgane de securitate.

"Cinci atacatori, inclusiv atacatorul sinucigaş cu bombă, la bordul unui vehicul încărcat cu explozivi, au fost implicaţi în atac", a precizat Mujahid într-un comunicat.

Talibanii adesea umflă cifrele victimelor atacurilor împotriva guvernului afgan sau ţintelor străine.

Acest ultim atac a avut loc în timp ce Zalmay Khalilzad, emisarul special american pentru Afganistan, se află în turneu în regiune pentru întâlniri vizând să pună capăt unui război ce durează de peste 17 ani.

Citește și: O persoană a murit și alte câteva zeci au fost rănite, în urma ninsorii și viscolului în Europa Centrală

Confruntările nu s-au redus chiar dacă discuţiile se intensifică, cu talibanii şi alte grupuri insurgente ce comit atacuri aproape zilnic, vizând în principal forţele de securitate şi oficiali guvernamentali. Civilii, cu toate acestea, poartă aproape invariabil povara celor mai multe atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.