Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii declară că 'vor lua în considerare' plasarea femeilor în funcții guvernamentale

cfr.org
talibani

Talibanii vor lua în considerare plasarea femeilor și a membrilor minorității etnice Hazara în funcții guvernamentale, a declarat marți purtătorul de cuvânt Zabihullah Mujahid, după dezvăluirea pozițiilor rămase în cabinetul exclusiv masculin.

Talibanii au recunoscut pe deplin rolul femeilor în diferitele sectoare ale țării, în special în domeniul serviciilor medicale și al educației, a declarat Mujahid în timpul unei conferințe de presă la Kabul.

Fetele din Afganistan se vor putea întoarce la școală în scurt timp, a adăugat el. "Finalizăm lucrurile, se va întâmpla cât mai curând posibil", a spus el, în ciuda unui ordin din weekend în care le-a cerut profesorilor și elevilor să se întoarcă la școală, fără să menționeze dacă sunt incluse și elevele, informează cgtn.com

Pentru a arăta „incluzivitatea” noului guvern, grupul va oferi oamenilor non-talibani oportunități de a lucra pentru guvern, a anunțat purtătorul de cuvânt.

Mujahid a adăugat că talibanii nu vor permite niciunei forțe să „amenințe suveranitatea și siguranța” Afganistanului după retragerea trupelor americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.