Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii devin tot mai dezirabili pentru SUA. Le-au fost acordate scutiri de la sancțiunile economice

Middle East Eyes
afganistan

Statele Unite au acordat talibanilor, care au preluat puterea în această vară în Afganistan, două scutiri de la sancţiunile economice impuse cu scopul de a facilita furnizarea de ajutor umanitar, transmite sâmbătă AFP preluat de agerpres.

Prima scutire permite executivului american, ONG-urilor şi anumitor organizaţii şi entităţi internaţionale "să ofere asistenţă umanitară Afganistanului sau alte activităţi care contribuie la nevoile de bază" ale populaţiei, potrivit unui comunicat al ministerului economiei.

A doua scutire autorizează anumite tranzacţii ce vizează exportul de produse agricole (alimente, seminţe, îngrăşăminte), medicamente şi echipamente medicale.

Ministerul "rămâne angajat în a se asigura că sancţiunile SUA nu limitează capacitatea civililor din Afganistan de a primi sprijin umanitar din partea guvernului SUA sau a comunităţii internaţionale, în timp ce continuă să nu permită accesul talibanilor şi al altor entităţi şi persoane aflate sub sancţiuni la anumite active".

Afganistanul, o ţară deja foarte săracă, este ameninţată să se scufunde şi mai multe în precaritate ca urmare a sancţiunilor economice şi a întreruperii mai multor programe umanitare după preluarea puterii la Kabul de către talibani.

Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional şi-au suspendat ajutorul, în timp ce SUA au îngheţat rezervele Băncii Centrale Afgane deţinute la Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.