Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii din Afganistan au anunțat nouă ofensivă: 'Datoria noastră jihadistă nu s-a terminat încă'

talibani

Talibanii şi-au anunţat vineri lansarea ofensivei anuale de primăvară în timp ce negocierile de pace sunt în curs atât cu Statele Unite cât şi cu reprezentanţii guvernului afgan cu care urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, transmite AFP, relatează Agerpres.

Citește și: China investește tot mai mult în Europa de Est, într-un proiect de 1000 de miliarde dolari: Bruxelles-ul se teme de o încercare de divizare a UE

"Datoria noastră jihadistă nu s-a terminat încă", au indicat talibanii, într-un comunicat al purtătorului lor de cuvânt, difuzat pe Twitter şi site-ul grupării.

Ofensiva de primăvară a talibanilor marchează de obicei începutul a ceea ce este considerat ca fiind "sezonul luptelor", deşi, în ultimii ani, confruntările au continuat şi de-a lungul iernii.

Cu toate că recent au fost lansate iniţiative de pace, talibanii şi guvernul afgan speră să-şi întărească poziţia de negociere pe câmpul de luptă.

SUA au început în vara lui 2018 o serie de discuţii cu gruparea insurgentă în încercarea de a pune capăt războiului. Membri ai opoziţiei afgane s-au întâlnit de asemenea cu talibanii, în februarie, la Moscova.

Un al doilea dialog interafgan, potrivit celor două părţi, pentru un schimb de puncte de vedere, este prevăzut a avea loc între 19 şi 21 aprilie la Doha.

"Chiar dacă o mare parte a ţării noastre a fost eliberată de inamici, forţele străine de ocupaţie continuă să exercite o influenţă militară şi politică în ţara noastră islamică", mai arată comunicatul taliban indicând că operaţiunea din acest an a fost denumită Al-Fath (victorie în arabă).

Noua campanie vizează "eliminarea compatrioţilor din rândurile armatei, poliţiei şi miliţiilor care sunt folosiţi de invadatori pentru propriile lor obiective".

Pentru Ministerul Apărării afgan, anunţul nu reprezintă altceva decât "propagandă".

"Talibanii nu îşi vor atinge obiectivele lor murdare iar operaţiunile lor vor fi anihilate ca şi în anii precedenţi", a apreciat un purtător de cuvânt citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.