Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii ironizează lista Kabului pentru negocierile de la Doha - Nu este o petrecere de nuntă la un hotel din Kabul sau orice altă invitaţie ori banchet

talibani

Talibanii au ironizat guvernul afgan pentru intenţia de a trimite vineri o delegaţie de 250 de oameni la o reuniune la Doha, în Qatar, transmite dpa potrivit Agerpres.

"Autorii listei Kabulului ar trebui să realizeze că aceasta este o conferinţă organizată de un stat din Golf şi nu o petrecere de nuntă la un hotel din Kabul sau orice altă invitaţie ori banchet", a arătat miercuri purtătorul de cuvânt al militanţilor, Zabiullah Mujahid.

El a acuzat guvernul afgan de sabotarea procesului de pace prin alcătuirea unei liste de o asemenea lungime, spunând că Qatarul nu ar accepta atât de mulţi oameni la discuţii.

Autorităţile de la Kabul au publicat marţi o listă a delegaţiei pentru cea de-a doua reuniune interafgană, care ar urma să aibă loc de vineri până duminică.

Lista include politicieni proeminenţi, foşti lideri jihadişti, reprezentanţi ai societăţii civile şi oficiali guvernamentali.

Un purtător de cuvânt al palatului prezidenţial, Shah Hussain Murtazawi, a spus că numărul de participanţi de pe lista sa este unul normal pentru o astfel de întâlnire.

Totodată, un purtător de cuvânt al fostului preşedinte afgan Hamid Karzai a precizat că Qatarul a acceptat deja intenţia Kabulului de a trimite o delegaţie de 200 de membri.

O reuniune anterioară între politicieni afgani şi gruparea talibană a avut loc la Moscova, în februarie, în absenţa reprezentanţilor guvernului afgan.

Următoarele discuţii ar marca o premieră prin acceptarea indirectă de către gruparea talibană a unei întâlniri cu oficiali ai guvernului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.