Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii o știu pe a lor: Femeile vor fi reprezentate de... bărbați, la adunarea pentru unitate națională

shopboss.in
talibani

Bărbații vor reprezenta femeile la adunarea pentru unitate națională care va aborda problemele societății din Afganistan, a declarat un lider taliban, potrivit Reuters.

O mare adunare organizată de talibani a învățaților religioși și a bătrânilor tribali din Afganistan va aborda probleme legate de unitatea națională. La întâlnire nu vor participa femei, a declarat miercuri vicepremierul interimar.

Abdul Salam Hanafi a declarat pentru televiziunea de stat RTA că adunarea, prima de acest fel de la preluarea puterii de către talibani în august anul trecut, va începe joi.

„Persoane diferite cu opinii diferite se vor aduna.... acest lucru va fi un pas pozitiv pentru stabilitatea din Afganistan și pentru consolidarea unității naționale", a declarat liderul taliban, scrie mediafax.ro.

Afganistanul se află într-o criză economică profundă, deoarece rezervele valutare ale băncii centrale au fost înghețate, iar sancțiunile internaționale au afectat grav economia.

Când a fost întrebat dacă la adunare vor participa și femei, Hanafi a spus că delegații de sex masculin le vor reprezenta pe acestea.

„Femeile sunt mamele noastre, surorile noastre, le respectăm foarte mult, când fiii lor sunt la adunare înseamnă că și ei sunt implicați, într-un fel, în adunare", a spus el.

Grupurile societății civile au anunțat că reuniunea va fi lipsită de legitimitate dacă femeile nu sunt incluse. De asemenea, nu este clar dacă la adunarea de 3.000 de bărbați va fi abordată problema educației secundare a fetelor.

Guvernele internaționale le-au cerut talibanilor să își schimbe poziția în ceea ce privește drepturile femeilor. Asta după ce talibanii au revenit asupra deciziei de a deschide liceele pentru fete și le-au impus femeilor să își acopere fața și să aibă un însoțitor de sex masculin în timpul călătoriilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.