Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii, pregătiți să reia negocierile cu SUA în Afganistan

talibani

Gruparea militantă Talibană din Afganistan a transmis vineri că sunt pregătiți să reia negocierile de pace cu Statele Unite, la o zi după ce președintele american Donald Trump a efectuat o vizită surpriză în statul afgan, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Liderii Talibani au transmis, în cadrul unei declarații de presă, că grupul militant a participat, în ultima săptămână, la o serie de sesiuni de negociere cu reprezentanți ai Washingtonului, la Doha.

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al facțiunii radicale din cadrul grupului insurgent, a declarat vineri că Talibanii „sunt pregătiți să reia discuțiile” care au eșuat după ce liderul de la Casa Albă le-a sistat. „Poziția noastră este aceeași. Dacă negocierile de pace încep, vor începe de la stadiul la care au fost oprite”, a adăugat acesta.

„Sperăm ca vizita lui Trump în Agfanistan să demonstreze că el este hotărât să înceapă din nou discuțiile. Nu credem că are prea mult de ales”, a declarat un alt comandant din cazul grupului taliban.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a efectuat, joi, o vizită neanunţată în Afganistan, deplasându-se la o bază militară americană cu ocazia Zilei Recunoştinţei. Vizita intervine la aproximativ două luni după ce Donald Trump a suspendat negocierile cu insurgenţii talibani afgani, după un atentat soldat cu moartea a 12 persoane, inclusiv a unui militar american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.