Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii pun în practică Sharia: frizerii nu mai au voie să scurteze bărbile

cfr.org
talibani

Talibanii au interzis frizerilor din provincia afgană Helmand să radă sau să taie barba, spunând că acest lucru încalcă interpretarea lor a legii islamice, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Oricine va încălca regula va fi pedepsit, a declarat poliția religioasă talibană.

Unii frizeri din capitala Kabul au declarat că au primit, de asemenea, ordine similare.

Instrucțiunile sugerează o revenire la regulile stricte din timpul mandatului trecut al grupului, în ciuda promisiunilor de guvernare mai blândă.

De la preluarea puterii luna trecută, talibanii au aplicat pedepse dure împotriva oponenților. Sâmbătă, luptătorii grupului au împușcat mortal patru presupuși răpitori, corpurile fiind spânzurate pe străzile din provincia Herat.

Într-un anunț afișat în saloanele din sudul provinciei Helmand, ofițerii talibani au avertizat că frizerii trebuie să respecte legea Sharia în ceea ce privește tunsul și barba.

"Nimeni nu are dreptul să se plângă", scrie în anunț.

"Luptătorii continuă să vină și să ne ordone să nu mai tăiem bărbile", a declarat un frizer din Kabul. "Unul dintre ei mi-a spus că pot trimite inspectori sub acoperire pentru a ne prinde".

Un alt frizer, care conduce unul dintre cele mai mari saloane din oraș, a declarat că a primit un telefon de la cineva care pretindea că este un oficial guvernamental. Acesta l-a instruit să "nu mai urmeze stilurile americane" și să nu radă sau să tundă barba nimănui.

În timpul primului mandat al talibanilor, între 1996 și 2001, islamiștii liniei dure au interzis coafurile extravagante și au insistat ca bărbații să-și lase barbă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.