Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii revendică atacul asupra unui convoi militar NATO din Afganistan. Există victime

talibani

Un atac sinucigaş a vizat miercuri un convoi al trupelor NATO în apropiere de Kandahar, în sudul Afganistanului, provocând un număr de victime încă necunoscut, au confirmat misiunea Resolute Support a Alianţei şi un purtător de cuvânt al poliţiei din provincie, transmite AFP, potrivit agerpres.

'Atacul a provocat victime', a confirmat pe Twitter un purtător de cuvânt al coaliţiei, precizând că informaţii suplimentare urmează să fie anunţate.

Citeşte şi: Rex Tillerson avertizează că există riscul unui CONFLICT DESCHIS între SUA şi China

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 12.20 (07.50 GMT) în apropierea aeroportului din Kandahar, în zona Shor Andam din districtul Daman.

Conform purtătorului de cuvânt al poliţiei provinciale, Zia Durrani, 'o maşină-capcană a intrat într-un convoi al forţelor externe în jurul prânzului, spre Daman', în apropierea aeroportului din Kandahar. 'Nu avem alte detalii deocamdată', a adăugat el.

Responsabilitatea atacului a fost revendicată de talibani, purtătorul de cuvânt al acestora, Qari Yosuf Ahmadi, precizând că atacul s-a produs în apropierea bazei forţei de reacţie rapidă afgane în zona Shor Andam.

Precedentul atentat împotriva forţelor NATO în Afganustan a avut loc la începutul lunii mai la Kabul, când au fost ucişi opt civili şi răniţi alţi 28, împreună cu trei militari ai coaliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.