Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii s-au declarat mulţumiţi de decizia SUA de a nu mai considera Afganistanul un aliat strategic din afara NATO

TOLO.news
talibani

Talibanii s-au declarat joi mulţumiţi de decizia Statelor Unite de a-i retrage Afganistanului statutul de aliat strategic din afara NATO, relatează agenţia EFE.

''Nici noi nu eram mulţumiţi cu acest nume, întrucât din cauza lui timp de două decenii afganii au suferit şi au fost decimaţi'', a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor.

Statutul de aliat strategic din afara NATO a fost acordat Afganistanului de către SUA în anul 2012 pentru a facilita achiziţiile de armament ale fostului guvern afgan care era atunci aliat al SUA în lupta împotriva fundamentaliştilor, potrivit Agerpres.ro.

Aceştia din urmă au revenit în august anul trecut la putere după o ofensivă militară faţă de care armata afgană nu a opus rezistenţă, în timp ce trupele americane se retrăgeau din ţară.

Liderul suprem al talibanilor, mollahul Hibatullah Akhundzada, a declarat miercuri că Afganistanul doreşte relaţii bune cu toată lumea, inclusiv cu SUA, la o săptămână după ce afirmase că ţara sa ''nu va accepta ordine din partea nimănui, nici dacă ar fi folosită bomba atomică'' împotriva Afganistanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.