Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TANAP va aduce venituri în Azerbaidjan începând cu anul 2020

Twitter
TANAP gazoduct

TANAP va aduce venituri în Azerbaidjan începând cu 2020, a declarat președintele Companiei petroliere de stat din Azerbaidjan, SOCAR Rovnag Abdullayev, relatează Trend referindu-se la SOCAR potrivit trend.az

Potrivit lui Abdullayev, așteptările inițiale pentru proiectul TANAP sugerează că costul construcției sale va fi de 11,7 miliarde USD, în timp ce alte companii prognozează o cifră de 14 miliarde de dolari.

Ca urmare a activității efective a gestiunii sale, precum și a organizării corespunzătoare a procedurilor de licitație și a managementului de proiect, TANAP a fost finalizată cu costul de 6,3 miliarde de dolari.

Potrivit lui Rovnag Abdullayev, rata rentabilității investițiilor în proiecte a atins 10-11 ani, dar acum această cifră este de 6-7 ani.

Ceremonia de deschidere a conexiunii TANAP-Europa a avut loc pe 30 noiembrie 2019 în Ipsala, provincia Edirne din Turcia.

În această zonă, în apropierea frontierei grecești, TANAP este conectat la conducta trans-adriatică (TAP), prin care gazul natural din Azerbaidjan va fi livrat în țările europene.

Ceremonia de deschidere a Fazei 0 a TANAP a avut loc pe 12 iunie 2018, în provincia turcă Eskisehir, iar livrările de gaze comerciale în Turcia au început la sfârșitul lunii iunie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.