Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăr din Vaslui, arestat preventiv după ce a luat maşina familiei și a condus-o fără a avea permis

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din Vaslui a fost arestat preventiv după ce a luat maşina familiei, pe care a condus-o fără a avea permis şi a fugit de poliţiştii care au încercat să-l oprească în trafic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, incidentul a avut loc în noaptea de 24 spre 25 februarie, când poliţiştii aflaţi în serviciu de supraveghere, îndrumare şi control al traficului rutier pe strada Ştefan cel Mare din municipiul reşedinţă au încercat să-l oprească pe tânărul aflat la volanul autoturismului, iar acesta nu a răspuns la semnalele poliţiştilor.

"Persoana aflată la conducerea autoturismului nu ar fi oprit la semnalul echipajului, şi-ar fi mărit viteza de deplasare şi ar fi încercat să se sustragă de la activitatea de control. Autoturismul şi-a continuat deplasarea până în zona străzii Huşului, din suburbia Gura Bustei, unde a virat pe un câmp iar conducătorul acestuia ar fi abandonat autoturismul, fugind de la faţa locului. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii rutieri vasluieni au identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Vaslui. Procedând la efectuarea de verificări, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul folosit este deţinut de către familia tânărului cercetat", precizează un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional pentru comiterea a patru patru abateri, cu amendă în valoare totală de 5.220 lei. Ulterior, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, iar instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

"Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii şi probării activităţii infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, sunt efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care tânărul a intrat în posesia autoturismului, întrucât pe data de 25 februarie, ora 10.56, Poliţia Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel la 112, de către mama tânărului cercetat, cu privire la dispariţia autoturismului din faţa locuinţei şi abandonarea acestuia pe un câmp din vecinătatea locuinţei", mai arată reprezentanţii IPJ Vaslui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.