Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânără de 22 de ani salvată de medicii din Suceava în urma unui infarct miocardic acut inferior

Pinterest
Medic

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava au diagnosticat şi tratat cu succes un infarct miocardic acut inferior la o tânără de 22 de ani.

”În data de 13.10 o echipă formată din medici urgentişti, cardiolog, cardiolog intervenţionist, medic ATI a diagnosticat şi tratat cu succes un infarct miocardic acut inferior la o tânără de 22 de ani. Aceasta s-a prezentat în UPU pentru durere toracică anterioară intensă, greaţă şi vărsături, având modificări specifice pe electrocardiogramă, dar fără factori de risc”, au anunţat sâmbătă reprezentanţii unităţii sanitare, conform News.ro.

" Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situaţie, cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă) dar bineînţeles trebuie excluse şi alte cauze pe parcursul zilelor următoare. Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz tot la o tânără, de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major - era mare fumătoare”, a declarat Paul Turcoman, medic cardiolog intervenţionist.În general, cazuri cu aceleaşi manifestări la vârste atât de tinere şi fără factori de risc, se încadrează de obicei la suspiciuni înalte de miocardită, spun specialiştii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.


”În această situaţie, experienţa medicilor de la SCJU Suceava a condus la punerea unui diagnostic corect şi o intervenţie promptă din partea echipei de cardiologie intervenţională”, precizează reprezentanţii spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.