Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânără pe care Klaus Iohannis a pus ochii a fost numită președintele ICCMER, la numai 33 de ani

Alexandra Toader

Alexandra Toader, 33 de ani, a fost numită în funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban.

Anterior, Alexandra Toader a deţinut funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Citește și: Klaus Iohannis a decretat! Fotograful său a fost decorat

Decizia, în care se precizează că numirea este pentru o perioadă de cinci ani, a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Toader a ajuns în conducerea CNSAS în 2018, fiind propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru această funcție. Alexandra Toader este printre puținii membri ai Colegiului CNSAS care sunt licențiați în Istorie, având un master în „Istoria comunismului în România“ și un doctorat în Istorie, obținut la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iași.

Citește și: Radu Tudor intră în ei: `Nu trebuie să aşteptăm`!

La această instituție de învățământ universitar, Toader le-a predat, în calitate de asistent asociat, studenților de la Facultatea de Istorie, iar din septembrie 2014 este cercetător științific la aceeași facultate. Din 2016 până în 2018, când a ajuns la CNSAS, Alexandra Toader a fost consilier în cadrul Departamentului de Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, în cadrul Administrației Prezidențiale. În martie 2019, Toader acuza PSD și conducerea CNSAS că au refuzat majorarea salariilor cu 15% în cazul funcționarilor Consiliului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.