Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânărul criminal din Serbia nu era drogat, ci perfect lucid: noi date terifiante din cazul care a cutremurat o lume întreagă

Belgrad

Tânărul din Serbia care a ucis mai mulți elevi nu a consumat alcool sau droguri, conform analizelor toxicologice, informează publicația Nova.

În momentul de față tânărul asasin se află internat la clinica de neuropsihiatrie pentru copii și tineri.

Vecinii tânărului de 13 ani, băiatul care a ucis opt elevi la școală și un agent de securitate și a rănit șase elevi și un profesor de istorie, sunt încă în mare șoc și nu au puterea să comenteze tragedia.

După cum spune un vecin, tatăl băiatului a fost mereu acolo pentru toți cei din bloc atunci când aveau nevoie de ajutor - ca medic, dar și ca vecin. De asemenea, băiatul ajuta adesea, aducea mâncare vecinilor.

Totuși, ceea ce îi surprinde pe toți este că tatăl băiatului avea atâtea arme în apartament.

„Când polițiștii scoteau lucrurile din apartament, spun că s-au găsit mai multe arme. În 2016 a depus o cerere de arme și bănuiesc că de atunci a început să le adune, cine știe ce i-a trecut în cap”, spune o vecină pentru sursa citată. Ei vorbesc despre tânăr ca pe un tip retras și timid, care nu a fost văzut cu prietenii săi.

A tras inclusiv în fata pe care o plăcea

„Întotdeauna a fost o femeie cu ei care avea grijă de ei, sincer nu l-am văzut niciodată cu companie. Dar știu că cu o seară înainte de tragedie a fost la o petrecere de naștere cu clasa lui, cei pe care i-a împușcat! A fost și o fată care îi plăcea și a împușcat-o”, spune o vecină șocată.

„Am vorbit și ne-am văzut de atâtea ori. Nu a menționat niciodată că are o armă sau că se duce la poligon. Nici nu stiu daca acum va suporta vreo responsabilitate,  băiatul va trebui sa iasa afara, ce sa facem daca il vedem aici... Sigur o sa vrea vreo familie sa se razbune”, spune un vecin.

După cum spun ei în interviul pentru „Blic”, ei cred că familia va trebui să se mute.

Despre tatăl și mama băiatului, ei spun că amândoi lucrează în domeniul sănătății și sunt cunoscuți ca oameni manierați și amabili.

„Nu a fost niciodată vreo problemă cu ei, decât că părintele a protestat când în clădire trebuia deschis Centrul Ortodox, a fost deschis la același etaj unde sunt ei, dependenții merg acolo la consiliere. S-a răzvrătit și a protestat chiar și în fața patriarhului. Îi era teamă de ce fel de oameni vor intra în clădire, pentru că este un centru de consiliere pentru dependenți de alcool și droguri”, spune un vecin.

Context

Un băiat de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate. Alţi şase elevi şi o profesoară au fost răniţi. În timpul atacului, pe care îl planificase minuţios timp de o lună, a tras 57 de focuri de armă, potrivit presei locale. Întreaga ţară, trecută prin ani grei de război, este sub şoc, iar preşedintele a anunţat înăsprirea condiţiilor în care poate fi deţinută o armă de foc, scrie news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.