Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânărul din București care și-a înscenat răpirea pentru a obține bani de la mama sa pensionară a fost reținut în Sectorul 5

Facebook
Politia Locala sector 5

Doi tineri care au înscenat răpirea unuia dintre ei au fost reţinuţi pentru şantaj şi instigare la şantaj, după ce mama presupusei victime a cerut ajutorul Poliţiei, anunţând că a primit o înregistrare în care fiul său apare legat, iar cei care îl ţin ostatic îi cer o sumă de bani, informează News.ro.

Ancheta a scos la iveală că tânărul şi-a înscenat răpirea, cu ajutorul unui prieten care l-a legat, el sperând ca astfel să facă rost de bani de la mama sa, pentru a acoperi o datorie.

Dosarul a fost deschis la Serviciul de Investigaţii Criminale din Sectorul 5 al Capitalei după ce o femeie a anunţat că fiul său a fost răpit şi că i se cer 1.500 de euro pentru eliberarea lui. Femeia a primit inclusiv înregistrări cu fiul său legat.

”Poliţiştii au reuşit identificarea locului unde se presupune că s-ar fi săvârşit fapta, însă până în momentul intervenţiei poliţiştii au primit un nou apel, prin 112, de la presupusa victimă care a sesizat acelaşi lucru, că a fost lipsit de libertate. Poliţiştii s-au deplasat la locaţie, au identificat persoanele implicate şi le-au condus la audieri. Din cercetări a reieşit faptul că acesta şi-a înscenat o răpire cu sprijinul unui prieten care l-a ajutat să îl lege de mâini şi de picioare şi a transmis, mai departe, filmările mamei lui. În urma audierilor, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi instigare la şantaj, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală”, au declarat oficialii Poliţiei Române.

Tânărul care şi-a înscenat răpirea este cercetat pentru instigare la şantaj, iar complicele său este acuzat de şantaj.

Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, că tânărul avea o datorie şi, neavând bani să o plătească, a încercat să facă rost de bani de la mama sa, pensionară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.