Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tănase Stamule (PNL): Firea și PSD vor să pună mâna pe Parcul Copilului

stiripesurse.ro
Tanase Stamule

După un mandat de patru ani în care copiii nu au fost o prioritate pentru Gabriela Firea, care nu a construit nici măcar o grădiniță sau o creșă, primarul Capitalei și Consiliul General al Municipiului București dominat de PSD vor să pună mâna și pe cluburile copiilor, a acuzat prim-vicepreședintele PNL Sector 1, Tănase Stamule.

În prezent există o dezbatere pe tema trecerii Cluburilor Copiilor de la Ministerul Educației în administrarea primăriilor de sector, dar în spatele acesteia, susține Tănase Stamule, sunt doar interese de grup. ”Din punct de vedere procedural, la nivelul Capitalei, toate cluburile ar trebui date prin hotărâre de guvern Consiliului General al Municipiului București, urmând ca ulterior acesta să le transfere primăriilor de sector. La nivelul CGMB însă lucrurile sunt încurcate: Consiliul dominat de PSD urmează agenda ascunsă a primarului general. După un mandat de patru ani în care nu a construit nici măcar o grădiniță sau o creșă, Firea s-a trezit acum că vrea Parcul Copilului si cluburile, deși copiii nu au fost o prioritate pentru ea”, a spus Stamule, care speră să obțină acceptarea de către liberali a candidaturii sale la Primăria Sectorului 1.

”Sunt de acord că Parcul Copilului trebuie să ajungă la Primăria Sectorului 1, a adăugat Stamule, însă, atâta timp cât în actualul CGMB există o majoritate toxică în jurul Gabrielei Firea, nu văd cum ar putea exista suficientă încredere pentru ca acest transfer să aibă loc înaintea alegerilor locale și a debarcării ei. În plus, chiar Firea a spus că vrea să facă în Parcul Copilului din Sectorul 1 sediul Clubului Sportiv Municipal București”.

Aflați pe ”ultima sută de metri” înainte de alegeri și – foarte probabil – de pierderea fotoliilor pe care le ocupă, primarii PSD de sector au demarat o campanie frenetică de pseudo-lucrări publice, care constau în instalarea a zeci sau sute de bănci în parcuri pustii, înlocuirea unor borduri abia puse, cu altele, sau în acoperirea fără noimă cu pavele a unor porțiuni destinate în principal traficului rutier, și nu celui pietonal, a observat Stamule.

În plus, spune el, ”acești primari au lansat acum și o campanie împotriva Ministerului Educației, cerând cluburile, deși în ultimii 3 ani au avut și Guvernul și Primăria Capitalei și toate primăriile din București”. ”Iată că doar acum, în iulie 2020, au ajuns la cluburi. Pentru ce anume, nu este clar, în afară, bineînțeles, de realizarea unor lucrări pe cât de inutile, pe atât de costisitoare, și de plata, pe ultimii metri, a unor lucrări pentru firmele de casă”, a declarat Tănase Stamule.

Potrivit politicianului liberal, mandatul Gabrielei Firea a expirat practic iar, în această perioadă, ea ar trebui să se ocupe doar de chestiuni curente, ”fără să arunce baloane, mimând așa-zise inițiative în folosul comunității”. ”Duamna Firea” este un primar expirat. Nu a făcut nimic în Capitală. A stat pe un sac cu bani, pe care i-a aruncat pe pomeni electorale și pe câteva programe de asistență socială și acelea trase de păr. Autobuzele sunt praf, parcările promise la intrarea în București au rămas pe hârtie, traficul nu a fost decongestionat, în schimb poluarea a crescut, RADET ul este în faliment”, a spus el.

Reglementate printr-un Ordin de ministru din 2011, Palatele și cluburile copiilor sunt unități de învățământ de stat specializate în activități extra-școlare, în cadrul cărora se desfășoară acțiuni instructiv-educative specifice și se valorifică timpul liber al copiilor prin implicarea lor în proiecte educative. În Capitală există, în fiecare sector, câte un club al copiilor, care este subordonat Inspectoratului școlar de sector. Toate cluburile copiilor sunt finanțate din bugetul Ministerului Educației, prin Inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.