Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tancuri Gepard furnizate Ucrainei: Producătorul german de armament Rheinmetall îşi extinde producţia de muniţii în Germania

tancuri gepard

Producătorul german de armament Rheinmetall va crea o nouă linie de producţie în Germania pentru a fabrica în special muniţii pentru tancurile Gepard, a anunţat gigantul german joi, după refuzul autorităţilor elveţiene de a autoriza exportul de produse ale grupului spre Ucraina, informează AFP.

"Rheinmetall a decis să deschidă în Germania o nouă linie pentru fabricaţia de muniţii de calibru mediu, pentru calibrele 20-35 mm", necesare în special tunurilor de blindate, a anunţat societatea într-un comunicat.

Linia de producţie va fi gata începând din "ianuarie 2023", iar producţia de muniţii "va debuta în iunie" anul viitor, adaugă Rheinmetall, fără a preciza localizarea uzinei vizate prin această extindere.

Noua linie va ajuta la "restaurarea capacităţii de apărare a armatei germane" şi la "umplerea lacunelor create prin susţinerea Ucrainei", subliniază Rheinmetall, potrivit Agerpres.

În urma invaziei ruse asupra Ucrainei, guvernul german furnizează Kievului tancuri antiaeriene Gepard, precum şi muniţii, chiar dacă îşi epuizează propriile stocuri.

Însă Germania nu dispune de suficiente capacităţi de producţie pentru muniţii pe teritoriul său, ceea ce o obligă să importe această producţie.

Elveţia, unde se află o parte dintre muniţiile necesare pentru blindatele Gepard produse de Rheinmetall, a refuzat însă să autorizeze Germania să exporte aceste elemente Ucrainei, invocând neutralitatea sa.

Rheinmetall nu a făcut în mod direct referire la această situaţie, însă şi-a exprimat "dorinţa de a restabili aprovizionarea cu muniţii în Germania, independent de locurile de producţie străine".

În plan mai general, grupul apreciază că are "responsabilitatea de a ajuta guvernul federal (german) să restaureze capacitatea de apărare a Bundeswehr".

Invazia rusă în Ucraina a constituit un punct de cotitură în politica germană a apărării, ducând la crearea unui fond special de 100 de miliarde de euro menit să îmbunătăţească echipamentul armatei şi să finanţeze o reînnoire strategică.

Cancelarul federal Olaf Scholz a afirmat la sfârşitul lui septembrie că doreşte ca Germania să dispună de "forţa armată cea mai bine echipată din Europa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.