Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tancurile Abrams, tot mai aproape de câmpul de luptă din Ucraina: SUA anunță când vor termina militarii ucraineni pregătirea

defenseromania.ro
abrams-tanc

Soldații ucraineni vor termina probabil antrenamentul pe tancurile Abrams până la sfârșitul verii, a declarat pe 14 iunie un oficial înalt al Comandamentului pentru Europa și Africa al Armatei SUA, citat de serviciul de presă al Pentagonului.

Sfârșitul programului de antrenament va coincide aproximativ cu livrarea programată în toamnă a lui 31 M1A1 Abrams, promisă de SUA mai devreme.

Aproximativ 400 de personal de serviciu ucrainean au început să se antreneze pe tancurile americane M1 Abrams în Germania luna trecută.

„Ucrainenii primesc mai întâi antrenament pe platformă, care include operarea și întreținerea sistemelor pe care le vor folosi. Apoi, antrenamentul progresează în războiul de manevră, inclusiv forță pe forță, care este cât se poate de aproape de luptă reală”, spune S.U.A. a spus oficialul armatei.

Președintele american Joe Biden a anunțat decizia de a trimite tancuri Abrams în Ucraina la sfârșitul lunii ianuarie, după apelul parlamentarilor americani de a oferi Kievului tancurile pentru a împinge Germania să autorizeze livrarea tancurilor Leopard de fabricație germană.

Două luni mai târziu, Pentagonul a declarat că va furniza Ucrainei 31 de tancuri M1-A1 Abrams în locul versiunii mai noi M1-A2 pe care a promis anterior că va grăbi livrarea.

În comparație cu tancurile sovietice, pe care Ucraina și Rusia le folosesc în prezent pe câmpul de luptă, mobilitatea și puterea de foc a echipamentelor occidentale ar putea ajuta Ucraina să lanseze mai multe operațiuni contraofensive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.