Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna a pus ochii pe gunoaiele depozitate ilegal și recunoaște: 'Nu pot autoritățile să amendeze cât pot oamenii să arunce'

cdep.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit marți seară, la B1 TV, despre deșeurile depozitate ilegal, precizând că amenzile trebuie să fie majorate și să se ajungă inclusiv la deschiderea de dosare penale acolo unde este cazul. „Nu pot autoritățile să amendeze cât pot oamenii să arunce”, a spus oficialul guvernamental, precizând că există și cazuri în care autoritățile locale fac eforturi pentru a combate acest fenomen.

„Nu pot autoritățile să amendeze cât pot oamenii să arunce. Nu poți să pui polițist și Gardă de Mediu lângă fiecare cetățean. Sunt primării care se duc după acele gunoaie, desfac sacul și caută chitanță, caută o factură și duc acasă la cetățean, în poartă, sacul de gunoi și spun «nene, ți-am adus înapoi, ai pierdut ceva pe câmp». Sunt eforturi mari depuse de unele autorități locale. Unele, într-adevăr, nu se preocupă”, a spus ministrul Mediului.

”Sunt peste 300 de locații unde au fost făcute deja controale și sunt făcute și ecologizări. Sunt peste 3.800.000 de lei amenzi emise sau aplicat de la data de 1 februarie, de când a început, împreună cu Poliția locală, Garda de Mediu să facă verificări în București. Acțiuni există, sancțiunile vor fi majorate pentru că nu se poate altfel. Trebuie să mărim amenzile, trebuie să ajungem la dosare penale, inclusiv dosare penale în cazul în care nu se face ecologizarea, pentru că se merge prima dată și se dă, eventual, un avertisment la primărie, se merge a doua oară și se constată că pe un teren au fost depozitate ilegal deșeurile, se aplică o amendă și se dispune ecologizarea suprafeței. Dacă nu se întâmplă, a doua oară, când se vine la control, se aplică o amendă de 100.000 de lei. În cazul în care se prinde mașina care descarcă, se confiscă mașina. Avem 44 de mașini confiscate de la 1 februarie până acum, la nivel național”, a mai spus Tanczos Barna.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.