Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna, despre prezenţa organizaţiilor româneşti la discursul lui Viktor Orban: 'Să renunţe la acţiunile de provocare'

Inquam Photos / George Calin
Viktor Orban

Fostul ministrul al Mediului Tanczos Barna le-a transmis membrilor organizaţiilor româneşti care au anunţat că vor asista la discursul premierului ungar Viktor Orban de la Universitatea "Tusvanyos", de la Băile Tuşnad, că sunt bineveniţi în orice zi a taberei de vară, pentru a adresa întrebări sau a exprima opinii, dar ziua de sâmbătă nu este o zi a dezbaterilor, iar dacă au în vedere acţiuni de provocare să renunţe la ele.

"Condamn orice provocare, orice o încercare de provocare şi fac un apel la toţi care cunosc spiritul Tusvanyos: să vină la dezbateri, să pună întrebări, să-şi formuleze părerile, au la dispoziţie zile întregi de marţi până sâmbătă. Ziua de sâmbătă nu este ziua dezbaterilor, nu este ziua în care putem să schimbăm opinii. Este ziua de închidere şi fac un apel la toţi care au pus în vedere anumite acţiuni de provocare să renunţe la ele. Tusvanyos este un loc al dialogului, avem foarte, foarte multe eveniment aici, timp de sute de dezbateri, pe zeci de teme şi îi invităm cu drag să-şi spună părerile, să adreseze întrebările în orice limbă doresc, că sunt bineveniţi oricând, cu excepţia momentelor în care încearcă să strice ceva din aceasta atmosferă frumoasă", a declarat presei, Tanczos Barna.

Reprezentanţii mai multor organizaţii româneşti au anunţat că vor veni, sâmbătă, să urmărească discursul pe care premierul Ungariei, Viktor Orban, îl va ţine la Băile Tuşnad, dând asigurări că prezenţa lor va fi una paşnică, potrivit Agerpres.

În acest context, în premieră, organizatorii Universităţii "Tusvanyos" au anunţat că la discursul lui Orban pot asista doar cei care se înregistrează pe site-ul evenimentului, la ediţiile precedente participarea fiind liberă.

Organizatorii au solicitat înregistrarea inclusiv a jurnaliştilor deja acreditaţi la eveniment.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a adresat o scrisoare Ministerului de Interne, în care a solicitat ca forţele de ordine să intervină "pentru a nu expune comunitatea la o nouă ruşine, aşa cum s-a întâmplat în data de 8 iulie, la Valea Uzului".

Reprezentanţii organizaţiilor româneşti care au anunţat că vor veni, alături de mai multe persoane, la Băile Tuşnad, sunt aceiaşi care au organizat amplasarea celor 150 de cruci pentru eroii români, în cimitirul de la Valea Uzului, după ce fostele cruci de beton fuseseră îndepărtate, în urma unei decizii a instanţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.