Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna face 'lista rușinii': Va realiza un clasament naţional al 'autorităţilor publice verzi'

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ministerul Mediului va realiza un clasament naţional al "autorităţilor publice verzi", care va scoate în evidenţă, printre altele, localităţile în care se fac eforturi pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi pentru ecologizarea mediului înconjurător, a declarat, luni, ministrul Tanczos Barna, care a efectuat o vizită de lucru în judeţul Covasna, anunță Agerpres..

"Adevărul este că nu există excepţii, oriunde mergem în ţară peste tot găsim deşeuri aruncate în natură. Lucrurile pot fi diferite în funcţie de regiune, în funcţie de implicarea autorităţilor care depun eforturi uriaşe de ecologizare în anumite zone. Nu aş vrea să fac acum un clasament al regiunilor, dar vom face un clasament al autorităţilor locale şi al UAT-urilor. Împreună cu colegii am pregătit un chestionar care va ajunge săptămânile viitoare la toate autorităţile publice din ţară, în ideea de a inventaria toate acţiunile din partea acelor primării, de a inventaria toate măsurile legale care trebuie întreprinse, dacă au fost întreprinse sau nu de către autorităţile publice locale, în ideea de a avea un clasament naţional al autorităţilor publice verzi. Care sunt acele autorităţi publice care organizează colectarea selectivă, care organizează acţiuni de colectare a deşeurilor din natură, care se duc şi aplică sancţiuni pentru persoanele care nu respectă legea şi care sunt, într-adevăr, cei cărora le pasă", a afirmat ministrul Tanczos Barna.

Conform ministrului, acest clasament va fi realizat în lunile următoare, chestionarul este în proporţie de 99% finalizat şi va ajunge la toate autorităţile publice locale în vederea completării.

El a subliniat că, din păcate, sunt autorităţi locale care nu se implică corespunzător în acţiuni de protejare a mediului înconjurător, motiv pentru care au şi fost sancţionate.

"Acest clasament va fi o oglindă, în primul şi în primul rând, este o comparaţie între autorităţile publice locale. Sancţiunile vor face şi ele parte din acest clasament, vom vedea care sunt autorităţile locale care au primit cele mai multe sancţiuni, pentru că şi aceasta este o realitate. Sunt autorităţi publice locale care nu respectă legea, care nu fac ecologizare, care nu îşi dau silinţa să organizeze colectarea selectivă şi trebuie văzută şi această situaţie. Această oglindă este absolut necesară" , a mai spus ministrul Tanczos Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.