Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna nu vrea să mai audă de urși niciodată. Se lucrează la un plan de management pe termen mediu şi lung

urs arthur

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că ordonanţa privind intervenţia în cazul urşilor semnalaţi în zone locuite este doar o picătură şi că, pentru a rezolva problema, trebuie elaborat un plan de management pe termen mediu şi lung al speciei respective.

"Pentru a rezolva pe termen lung problema speciei urs în România, Ordonanţa este doar o picătură în mare. Trebuie să avem un plan de management pe termen mediu şi lung, trebuie să avem măsuri prin care populaţia este atent monitorizată, periodic evaluată, astfel încât specialiştii să aibă la dispoziţie date ştiinţifice pentru a trage concluzii cu privire la evoluţia acestei specii. Măsurile trebuie să fie centrate pe zone (...), trebuie măsuri specifice, adecvate zonei respective, prin care se face managementul populaţiei. Trebuie să ajungem în situaţia normală în care populaţia de urs este ţinută în habitatul natural", a spus Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă susţinută alături de prefectul de Cluj, Tasnadi Szilard.

El a adăugat că este greu să se facă un fel de ghid de bune practici privind comportamentul oamenilor în cazul întâlnirii cu ursul.

"Este greu faci un ghid care să-ţi garanteze, este aproape imposibil să spui cum va reacţiona ursul în anumite situaţii. Este un animal sălbatic, care reacţionează instinctiv şi nu cred că există reţeta magică prin care să evităm şi să prevenim orice atac", a mai spus ministrul.

Tanczos Barna a mai spus că, pentru a evita atacurile urşilor, printre altele, va fi interzisă hrănirea lor de către oameni în localităţi, în zonele turistice şi că trebuie să încetăm orice încercare de "domesticire" a acestui animal sălbatic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.