Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna, propunerea UDMR pentru ministerul mediului, cerea în 2015 masacrarea a mii de urşi (România TV)

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ursul este specie protejată, iar directivele europene permit doar vânarea exemplarelor agresive, care atacă populația sau ajung în sate și orașe, de obicei, în căutare de hrană. Experții World Wide Fund (WWF) arată că nu pot fi date ordine pentru vânarea urșilor fără un recensământ al acestora, anunță romaniatv.net.

Tanczos Barna, favorit pentru ocuparea fotoliului de ministru al mediului din partea UDMR, declara în anul 2015 că România are peste 10.000 de urși și cerea reducerea populației acestora la 6.000 de exemplare, afirmând că țara noastră „nu se poate transforma în grădina zoologică a Europei”.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţiile din urmă cu cinci ani, acesta a spus că UDMR nu a decis încă cine va ocupa posturile care îi revin și a precizat că viitorul ministru va putea oferi un răspuns, după ce va verifica datele oficiale.

Firea iese la atac după ce liderii PNL, USR și UDMR au ajuns la un acord: 'S-a împărțit ciolanul. L-au făcut mai lung și mai dolofan, să ajungă la toată lumea'

„Nu comentez. UDMR nu a luat nicio decizie cu privire la persoane. Cred că e corect să vă răspundă ministrul desemnat de UDMR, după ce va avea posibilitatea să verifice datele oficiale din minister”, a spus Tanczos Barna.

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au înțeles vineri asupra viitorului cabinet. UDMR va avea în Guvernul Cîțu trei portofolii: Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului și Ministerul Sportului.

„Nu putem transforma România în grădina zoologică a Europei, nu ne putem asuma mai mult decât trebuie în protejarea unor specii de animale sălbatice. Populaţia de urs creşte, a depăşit deja 10.000 de exemplare în România, iar ţara noastră şi-a asumat, printr-un angajament faţă de UE, că va păstra un efectiv de aproximativ 6.000 de urşi”, spunea Tanczos în 2015, pe atunci fiind senator, citat de Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.