Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna, REVOLTAT după ce un pui de urs a fost găsit în curtea unui maramureșan: 'Un act de cruzime'

pui urs Maramures

Un pui de urs ținut captiv într-o magazie nu este doar o încălcare a legii, ci este și un act de cruzime, spune Tanczos Barna, după ce polițiștii au eliberat un pui de urs ținut în captivitate: „Animalele sălbatice nu sunt animale de companie care pot fi luate din habitatul lor natural”, anunță Mediafax.

„Nimic nu poate justifica o astfel de atitudine. Un pui de urs ținut captiv într-o magazie nu este doar o încălcare a legii ci este și un act de cruzime. Animalele sălbatice nu sunt animale de companie care pot fi luate din habitatul lor natural și crescute în gospodărie. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor se preocupă de conservarea acestei specii protejate și condamnă orice astfel de derapaje care pun în pericol fauna sălbatică a României”, spune ministrul Mediului, Barna Tánczos, după ce comisarii Gărzii de Mediu Maramureș împreună cu polițiști de la IPJ Maramureș au eliberat un urs, în vârstă de aproximativ patru luni, ținut în captivitate de un bărbat, în orașul Borșa.

Puiul de urs a fost examinat de un medic veterinar și predat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Maramureș.

Ministerul Mediului precizează că animalul va ajunge la orfelinatul din Bălan unde va cunoaște o viață nouă, în condiții apropiate habitatului natural al acestei specii.

Polițiștii din Maramureș au ridicat peste 40 de kilograme de carne ce par a fi de vânat, o ursoaică de aproximativ 4 luni, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanț și ancoră metalică, precum și alte bunuri.

Bărbatul de 59 de ani este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.