Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna se delimitează de plafonarea prețului lemnului: Noi am propus compensații financiare către vânzători sau beneficiari

gov.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), a declarat, luni seară, la TVR Info, că Guvernul şi nu ministerul pe care el îl conduce a fost cel care a decis o plafonare a preţului lemnului, citat de News.ro. Potrivit ministrului, propunerea Ministerului Mediului a fost de a oferi o compensaţie celui care vinde lemnul sau chiar beneficiarului, propunerea fiind încă pe masa coaliţiei de guvernare.

”Guvernul, nu ministerul Mediului, Guvernul a decis o plafonare a preţului lemnului. Noi am făcut o propunere iniţială, din partea ministerului, de oferire de compensaţii financiare, vouchere sau direct către cel care vinde lemnul sau beneficiarul, persoană fizică, care cumpără, deci un sistem la care am fi lucrat în detaliu, dacă decizia ar fi fost de compensare a creşterii preţului. S-a luat o altă decizie. Nu spun că este refuzată. Este în continuare pe masa coaliţiei şi eu sper că în viitorul apropiat se va ajunge la o decizie”, a declarat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a precizat că a solicitat să se mai analizeze o dată această problemă, la nivelul colaiţiei.

”Eu susţin în continuare şi am făcut propunerile inclusiv zilele trecute către conducerea coaliţiei, să se analizeze încă o dată această opţiune pentru că ne-ar ajuta pe noi foarte mult pe noi să albim piaţa, ne-ar ajuta foarte mult să facem o trasabilitate până la consumatorul final şi în cazul lemnului de foc. Deşi s-a făcut şi anul trecut. Pentru că avem peste 1,7 milioane de metri cubi de lemn de foc vândut prin Sumal şi monitorizat până la destinaţie”, a subliniat Tanczos Barna.

Întrebat dacă are şi o sumă pentru aceste vouchere, Tanczos Barna a explicat că preţurile diferă. ”Da, propunerea a existat. E 150 de lei în cazul lemnului de foc, de 500 de lei în cazul peleţilor, de 300 de lei la brichete. Deci, cifrele pot fi discutate în continuare”, a mai spus Tanczos Barna.

Oamenii din mai multe judeţe au reclamat că nu au de unde cumpăra lemne, întrucât, din cauza plafonării preţului la lemnul de foc, comercianţii refuză să vândă.

Premierul Nicolae Ciucă a admis recent că Guvernul a greșit când a decis plafonarea la 400 lei a preţului pe metrul cub de lemn de foc și a anunțat că Executivul va lua măsuri de corectare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.