Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanzania investighează o boală misterioasă care a ucis cinci persoane

Operation World
Tanzania

Tanzania a cerut experţilor medicali să investigheze o misterioasă boală "contagioasă" care a ucis deja cinci persoane în această ţară africană, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

Boala a fost depistată la "şapte persoane prezentând simptome precum febră, vărsături, hemoragii şi insuficienţă renală", a detaliat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat emis joi seara târziu.

Experţi medicali au fost trimişi în regiunea Kagera (nord-vest), la graniţa cu Uganda, pentru a investiga această boală "transmisibilă", a declarat o responsabilă din domeniul sănătăţii, Tumaini Nagu.

"Au fost prelevate probe de la pacienţi şi de la morţi pentru a identifica sursa şi tipul de boală", a precizat ea într-un comunicat, făcând apel la populaţie să rămână calmă.

Cazul survine după o epidemie de Ebola în Uganda care a durat aproape patru luni şi s-a soldat cu 55 de morţi. Uganda a declarat sfârşitul epidemiei în luna ianuarie.

Anul trecut, Tanzania a identificat un focar de leptospiroză, sau "boala şobolanilor", care a ucis trei persoane în regiunea Lindi din sud-estul ţării, informează Agerpres.

Această boală bacteriană, transmisă la om de anumite mamifere, se propagă prin intermediul apei sau al alimentelor contaminate cu urina animalelor infectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.