Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanzania vrea să instaleze o linie de telecabină pe Muntele Kilimanjaro

telecabina

Tanzania vizează creşterea numărului de turişti prin instalarea unei linii de telecabină pe Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa, discuţiile pentru realizarea acestui proiect fiind purtate cu două companii, din China şi ''dintr-o ţară vestică'', relatează Reuters potrivit Agerpres.

Circa 50.000 de turişti escaladează anual Kilimanjaro.

O linie de telecabină ar putea creşte numărul de turişti cu 50% prin oferirea unui acces sporit la munte pentru cei care nu îl pot escalada, a declarat Constantine
Kanyasu, ministru adjunct al Turismului.

Tanzania efectuează în prezent studii de fezabilitate pentru evaluarea posibilelor rute, a explicat Kanyasu pentru Reuters. ''Desfăşurăm încă un studiu de fezabilitate pentru a afla dacă acest proiect funcţionează'', a spus el. ''Două companii s-au arătat interesate, una din China şi o alta dintr-o ţară vestică'', a precizat oficialul.

''Nu va fi o premieră mondială, telecabine sunt şi în Suedia, Italia, Himalaya'', a declarat el.

Kanyasu a notat că Guvernul analizează planurile de afaceri, potenţialii investitori şi profitul.

Traseul liniei de telecabină nu a fost finalizat, mai multe opţiuni fiind luate în considerare în funcţie de costuri şi problemele tehnice, a precizat el adăugând că va fi efectuată, de asemenea, o evaluare a impactului asupra mediului înconjurător.

Grupurile de hamali şi ghizi care îi însoţesc pe turişti pe munte se opun proiectului de teamă că linia de telecabină va reduce numărul persoanelor interesate de escaladă.

Potrivit lui Loishiye Mollel, directorul Organizaţiei Hamalilor din Tanzania, turiştii petrec în mod obişnuit o săptămână pe munte în cadrul expediţiilor. ''Un turist din Statele Unite poate avea până la 15 persoane în urma sa, dintre care 13 hamali, un bucătar şi un ghid. Toate aceste slujbe vor fi afectate de o linie de telecabină'', a explicat el.

''Suntem de părere că muntele ar trebui lăsat aşa cum este'', a spus Mollel precizând că aproximativ 20.000 de hamali lucrează în zona munţilor Kilimanjaro şi Meru.

Veniturile obţinute de Tanzania din turism au crescut anul trecut cu 7,13%.

Turismul reprezintă principala sursă de valută forte din Tanzania, ţară celebră pentru plajele sale, expediţiile safari şi masivul Kilimanjaro, cu trei conuri vulcanice şi aproape 6.000 de metri altitudine

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.