Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TAP studiază posibilitatea de a instala motoare electrice alimentate cu energie regenerabilă

Energynomics
gazoduct

Conducta Trans Adriatic Pipeline (TAP) studiază posibilitatea de a instala motoare electrice alimentate cu energie regenerabilă, a declarat Luca Schieppati, directorul general al TAP, într-un interviu pentru Trend.

"La TAP rămânem pe deplin angajați să ne asigurăm că tranziția energetică, în special în Europa de Sud-Est, se desfășoară într-un mod durabil. Extinderea TAP reprezintă o oportunitate de a implementa o serie de soluții menite să reducă amprenta de carbon, să diminueze emisiile fugitive și să transporte gaze verzi (hidrogen și biometan) în viitor. Din acest motiv, se studiază posibilitatea de a conecta stațiile de comprimare la rețele de foarte înaltă tensiune, precum și de a instala motoare electrice alimentate din surse regenerabile în locul turbinelor cu gaz. Iar compatibilitatea conductelor TAP cu transportul hidrogenului în proporție de 100% este, de asemenea, testată în laboratoare specializate", a spus el.

Schieppati a precizat că TAP este, de asemenea, participant la proiectul industrial comun H2Pipe pentru dezvoltarea primului ghid din lume pentru transportul hidrogenului în conductele offshore existente și noi, de care va beneficia nu doar TAP, ci și alte interconectori transnaționali.

Conducta Trans Adriatic Pipeline, etapa europeană a Coridorului sudic de gaze, are o capacitate inițială de 10 miliarde de metri cubi, cu posibilitatea de a se dubla la 20 de miliarde de metri cubi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.