Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara care a anunțat încă 279 de noi decese, un record de la debutul pandemiei

www.time.com
Coronavirus in Iran

Ministerul iranian al Sănătăţii a raportat miercuri încă 279 de decese asociate infectării cu noul coronavirus, cel mai ridicat bilanţ pe o singură zi începând din luna februarie, transmite Reuters.

Numărul total al deceselor a ajuns astfel la 29.349 în Iran, ţara din Orientul Mijlociu cel mai greu lovită de pandemie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

Tot un record a fost anunţat şi în ce priveşte numărul de infectări în precedentele 24 de ore, 4.830, bilanţul de până acum consemnând 513.219.

Ministrul sănătăţii, Saeed Namaki, a declarat la televiziunea de stat că de joi vor fi impuse trei zile de restricţii de călătorie în cinci oraşe, printre care şi capitala Teheran, unde transmiterea virusului se află la cel mai înalt nivel.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după recordul COVID-19: ‘Suntem într-un moment de cumpănă. Putem opri creșterea numărului de cazuri’

Ministrul a tras un semnal de alarmă că vor urma 'luni foarte dificile' pentru Iran, unde primele cazuri de infectare şi de deces au fost raportate pe 19 februarie.

Pentru a lupta împotriva creşterii numărului de cazuri, guvernul iranian a impus de sâmbătă purtarea măştilor în spaţiile publice la Teheran, avertizând că pentru nerespectarea deciziei se vor aplica amenzi.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

Autorităţile au în plan să impună măsura şi în alte oraşe mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.